Friday, November 03, 2006

03.11.2006 - Петък


Ах, колко благо влиза сутрешния кроасан с чаша топло кафе – блажено. Особено при подобно време навън. И след тежка вечер. От ония – яко напоителните. Поводи имаше. В последствие се появиха и още – неприятни за съжаление, но не в това пойнта.
Снощи изпратихме една легенда. Както подобава на институция от ранга наGW – с много алкохол. Останалото си бяхме – ние. Описателна характеристика тук не е нужна. Големи сме. И никога не сме се криели единствено зад думите, които сме изписали през годините. Точка. Екипа ще продължи да твори (живот и здраве) под една малко по-различна форма. Но ще твори. Че и стари GW мастодонти май ще се завърнат. Но старият книжен Workshop вече го няма. Но ще го има в съзнанието на всеки докоснал се и участвал в създаването на магията. А нея я имаше – дори и в най-слабите броеве на списанието. Имаше я дори в многострадалния завършек на изданието. Пускам няколко линка с филмчета, в които участват хората дали на GW облика, с който надявам се - ще бъде запомнен. Ловим ги всичките.

GW Movie 1
GW Movie 2
GW Movie 3
GW Movie 4

И задължително гледай Шоколад (Chocolat) – много правилно, истинско кино. И поредното доказателство, че комерса няма нищо общо с таланта и желанието на даден artist да твори. Една от най-фините филмови глазури с драматичен оттенък, в която някога съм имал честа да надникна. Проницателност, която недвусмислено се впива в съзнанието ти и те принуждава да се замислиш за десетките житейски парадокси, които ни подминават ежедневно. Ще видиш Alfred Molina, Carrie-Anne Moss, Judi Dench, Johny Deep, Juliette Binoche в абсолютно нови за техните особи превъплъщения. Изиграни отлично разбира се. 8 от 10. И явно творчеството на Lasse Hallstrom ще се изследва. При това обстойно.

С този пост господинът К казва своето временно довиждане. Изминалият блогов месец бе безценен експириънс. Надявам се той да продължи отново в един момент. So long…and thanks for all the fish ;)

Edit: Ха-ха, не е истина колко хора ми пишат на кю да продължа да пиша в блога. Трогнат съм, наистина. Пускам и няколко финални шота от GW почерпката описана по-горе.








5 comments:

Unknown said...

Толкова си прав за Шоколад...
И за Списанието.Тъжно ми е.Да...Но след Отмъщението на Ситите идва Нова Надежда.Друг е въпросът, че всички ние обичаме Империята Отвръща на Удара ;)
Относно блогстването ти, беше повече от приятно, но не разкрива значението на числото 42, което се очаква след като благодариш за рибата ;затова ще чакаме завръщането ти ;) Пък може и на нас да ни хрумне да драснем нещо в самотния си и празен блог но...едва ли.Нека има собствен живот...

Unknown said...

Ех куче, бях ги забравил тия филмчета. Майка му дееба значи. Върна ме в първи клас.
ЕвгениЙ е ебати огромния пич.

Иначе добре се подредихме оная вечер да.
А сега смело напред. Sky is the limit!

Anonymous said...

Мдам, беше си като арабската нова година направо :D

Anonymous said...

деа, къф младеж съм на тия филмчета lolol :D

Anonymous said...

Верно е, бехме млади и хубави тогава, Кънев. Ся сме само хубави :P